We gaan doorrrr! Ook in 2025 kun je blijven genieten van onze gerechten.

Thais
2p

Helaas uitverkocht - Thaise pha naeng curry met rundvlees, sjalot en citroenblad 2p

Restaurant BaiYok Thais

Niet op voorraad

Dit is een overheerlijke curry zonder rijst, voeg hier zelf een smaakvolle Jasmijnrijst aan toe.

20,50

Verzendkosten

Gratis verzending vanaf €80

  • Bezorging van dinsdag tot en met zaterdag.
  • Voor maandag 12 uur besteld is di, wo of do bezorgen.
  • Gratis bezorging vanaf € 80
  • Wij gaan toch doorrrrr! We informeren je snel over ons goede nieuws

Productinformatie

Thaise pittige en licht zoete pha naeng curry met rundvlees, sjalot en citroenblad. Deze curry is bereid met verschillende, vers gekneusde kruiden en kokosmelk.

Bereidingsinstructies

OVEN:

Wanneer het gerecht ontdooid is, verwarm de oven dan op 120 graden (hetelucht stand). Prik in elk vak van het gerecht een klein gat in de folie en zet de verpakking 20 minuten in de oven. Haal dan de folie eraf en roer het gerecht kort om met een lepel. Zet het gerecht nog eens 5 minuten in de oven.

Het gerecht kan ook bevroren in de oven worden gezet; zet dan minimaal 40 minuten in de oven op 120 graden (heteluchtstand).

MAGNETRON:

Wanneer het gerecht ontdooid is, prik dan in elk vak een klein gat in de folie. Verwarm het gerecht 3 minuten op 600 watt met de folie erop. Haal daarna het folie er af en roer het gerecht kort om met een lepel. Zet het gerecht daarna nog eens 2 minuten in de magnetron.

Bevroren kan het gerecht ook in de magnetron; dan geldt 5 minuten met folie op 600 watt en na het omroeren nog eens 4 minuten zonder folie.

Tip: Voeg verse stukjes rode lombok toe als garnering.

Tips voor een complete maaltijd

De pha naeng curry wordt wordt vaak geserveerd met Thaise jasmijnrijst en is daarmee een complete maaltijd voor 2 personen. Het is lekker om een eetlepel gebakken uitjes op de saus te doen, wanneer het gerecht warm is. Ook kan de maaltijd worden uitgebreid voor meer personen door er andere gerechten van BaiYok bij te bestellen, of bijvoorbeeld met onderstaand bijgerecht

  • Wokgroente maken: beetje olie in de wok op hoog vuur, kort knoflook meebakken (niet bruin laten worden), groenten (paksoi, babymais, wortel, peulen, paprika, en tauge) er bij, voor de smaak wat oestersaue en vissaus toevoegen, afblussen met een scheutje hete bouillon of - water. Serveren op een platte schaal.

In Thailand bestaat het concept van voor- hoofd- en nagerechten zoals in de westerse wereld niet, maar is het gebruikelijk om meerdere gerechten tegelijk op tafel te zetten en deze met elkaar te delen. Eet smakelijk!

Thais restaurant BaiYok 

Thais restaurant BaiYok in Zwolle serveert al sinds januari 2004 heerlijke, authentieke Thaise gerechten, bereid door in Thailand geschoolde koks en geserveerd in een ongedwongen hartelijke sfeer. Arnon Tiengtrong werkt al bij BaiYok sinds de oprichting van het restaurant. Na wat wisselingen is daar in 2015 Sumrit Punjakaew bij gekomen. Zij hebben de receptuur in de afgelopen jaren in nauwe samenwerking met onze andere koks voorzien van een typische BaiYok signature: heel herkenbaar Thais door het gebruik van authentiek Thaise ingrediënten. Niet voor niets worden wekelijks vrijwel alle groenten en kruiden direct uit Thailand vers aangeleverd. Dichterbij Thailand kom je niet snel in Nederland! Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.BaiYok.nl

Thaise pha naeng curry met rundvlees

Pha naeng curry is wat minder bekend dan andere Thaise curries, maar zeker niet minder lekker. Het vlees wordt langzaam gestoofd in de curry bereid met een mengsel van gekneusde verse kruiden en kokosmelk. Typerend voor de smaak is het gebruik van fijn gesneden citroenblad. De saus van de pha naeng curry is ook meestal wat dikker dan bij andere curries. De curry is licht zoet en redelijk pittig. 

Ingrediënten

Rundvlees, kokosmelk, sjalot, huisgemaakte pha naeng currypasta, vissaus, suiker, olie, citroenblad.

Het rundvlees komt van het liesstuk van Ierse runderen.

Allergenen

Niet geschikt voor mensen met een vis en/of schaaldieren allergie of intolerantie.

*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.

Voedingswaarde per 100 gram

Kilojoule (KJ) 670,5
Kcal 161,0
Vet 9,8
Waarvan verzadigd vet 6,8
Koolhydraten 5,6
Waarvan suikers 4,5
Eiwit 13,5
Zout 0,8

 

Diepvries maaltijden, gerechten en producten van hoge kwaliteit! 

The Cool Market wil jou gemak en kwaliteit bieden, zodat jij zonder veel moeite heerlijk eten op tafel kan zetten. Eten dat maandenlang goed blijft en daarom perfect ingepast kan worden in jouw/jullie unieke leven. We werken samen met hele goede en succesvolle restaurants en producenten die hun sporen verdiend hebben. Deze niche restaurants (uit heel Nederland) hebben we voor jou gebundeld en bereikbaar gemaakt! Gun jezelf het gemak en de kwaliteit van de diepvries maaltijden, gerechten en producten van The Cool Market. Eet altijd lekker!

The Cool Market, EET ALTIJD LEKKER

Specificaties

Keuken: Thais
Aantal personen: 2p
Portiegrootte: Ruime porties
Gewicht: Ca. 500gr
Vegetarisch: Nee
Pittig: Ja

Reviews

Smaak was werkelijk heerlijk, alsof je in Thailand zit! Daarvoor zeker 5 sterren.

Marcel

Een super lekker gerecht, lekker pittig en heel mals vlees.

petra

Wat een heerlijk gerecht, je voelt dat het met liefde is gemaakt! Zeker voor herhaling vatbaar

Gerard Saris

Heerlijk mals vlees met een pittige curry!
Aanrader!!!

Babs

Heerlijke curry met mals rundvlees.

Babs De Booys

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »