Productinformatie
Ambachtelijk roomijs met het authentieke Boerenjongens recept (rozijnen in brandewijn) in een modern jasje. Een verdraaid lekkere combinatie uit de samenwerking tussen Jan Smink* en IJsboerderij de Saks. De kwaliteit van het ambachtelijke ijs heeft Jan laten combineren met 'Bohntjesopp'; zo wordt in Oost Friesland deze bekendste culinaire specialiteit genoemd.
Het roomijs wordt gemaakt van verse volle melk van koeien uit de buurt die dagelijks heerlijk in de wei staan te grazen. Uiteraard zonder kunstmatige geur- kleur en smaakstoffen.
Geniet van een bakje ijs, of maak er een speciaal dessert van.
* Laat voor gebruik het ijs even 10min op kamertemperatuur wat zachter worden.
Restaurant Smink
Restaurant Smink vindt u in Wolvega. Hier kook ik, Jan Smink, volgens de Smink-stijl een menu op hoog niveau, met veel lef en met een grote dosis beleving. Ik kook met de producten waarmee ik als boerenzoon ben opgegroeid, de liefde voor Friesland spat van het bord. Samen met mijn brigade zorg ik voor een unieke Friese gastronomische ervaring.
Kijk voor meer informatie op: https://www.jansmink.com/
Ingrediënten
Volle melk, suikers (suiker, dextrose en glucosestroop), mager melkpoeder, Johannes broodpit, eidooier, malaga rozijnen(rozijnen 35% marsala fine wijn, suiker, dextrose, aroma, kleurstoffen: caroteen, karamel zuurteregelaar, citroenzuur, pectine) room.
Allergenen
Niet geschikt voor mensen met een ei en melk inclusief lactose allergie of intolerantie en kan sporen van noten bevatten.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.