Productinformatie
Nasi Koening is gele Indonesische rijst met kokos. Gele rijst die traditioneel vooral bij festiviteiten werd geserveerd, omdat het op eetbaar goud lijkt. Eet smakelijk!
Bereidingsinstructie
Ontdooid
Oven: 120 graden 30 minuten (plastic erop laten, geen gaatjes)
Magnetron: 4 minuten hoogste stand ( wel gaatjes prikken)
Bevroren
Oven: 120 graden 40 minuten (plastic erop laten, geen gaatjes)
Magnetron: 7 minuten hoogste stand ( wel gaatjes prikken)
Tip: De Nasi Koening is ook hier te bestellen in een compleet 1-persoons Indonesisch menu met Blado, Tjap Tjoy en Nasi Koening.
Tips voor een complete maaltijd
De Nasi Koening wordt in principe gegeten in combinatie met andere Indonesische gerechten. Denk aan vlees of visgerechten zoals Daging Rendang (rund), Ajam Cashew (kip) of Ikan boemboe Bali (makreel) en aan een vegetarisch of groentegerecht zoals Sambal Goreng boontjes of Tempeh cashew.
Vaak worden er ook nog kleine bijgerechten bij geserveerd zoals:
- Atjar Tjampoer; groentemix in het zuur
- Sambal
- Bali ei; ei in balisaus
- Seroendeng; geroosterde kokos
- verschillende soorten kroepoek
Het is erg leuk om een keer een Indonesische uitgebreide lunch of diner te organiseren en verschillende gerechten van Toko Bopp te combineren. Een mooie gedekte tafel, zo mogelijk in de tuin en dan genieten met je naasten!
Toko Bopp
Toko Bopp maakt al meer dan 50 jaar echte Indonesische gerechten van het eiland Bali. De combinatie van authentieke ingrediënten, verse specerijen en de familierecepten van oprichter Kees Bopp zorgen voor de kwaliteit en het gekoppelde succes. In 2005 overgenomen door Frieda Bol, die de toko met haar passie en team heeft uitgebouwd tot de top van Nederland. Bij de laatste 2 "beste toko verkiezingen" heeft Toko Bopp respectievelijk de tweede en vervolgens de eerste plek gewonnen. Kijk voor nog veel meer informatie op: https://www.tokobopp.nl
Geniet van de heerlijke Indonesische keuken die je nu altijd in een handomdraai op tafel kan hebben staan!
Nasi Koening
Nasi Koening is gele rijst met kokos. Gele rijst die traditioneel vooral bij festiviteiten werd geserveerd, omdat het op eetbaar goud lijkt.
De rijst wordt gekookt met vele kruiden in o.a. kokosmelk. Zijn prachtige gele kleur krijgt hij van de kurkuma. Vervolgens wordt de rijst kort gebakken. Toko Bopp voegt er op dat moment ook nog wat kleingesneden groente bij om de smaak nog verder omhoog te tillen.
Geniet!
Ingrediënten
Witte rijst, kokosmelk, prei, rode paprika, wortel, gebakken ui, zonnebloemolie, vissaus, kurkuma, sereh, laos, salamblad, djeroekblad en zout.
Allergenen
Niet geschikt voor mensen met een vis en/of schaaldieren allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Voedingswaarde per 100 gram
Kilojoule (KJ) | 735,1 |
Kcal | 174,8 |
Vet | 6,5 |
Waarvan verzadigd vet | 1,8 |
Koolhydraten | 25,8 |
Waarvan suikers | 0,4 |
Eiwit | 3 |
Zout | 0,62 |
Diepvries maaltijden, gerechten en producten van hoge kwaliteit!
The Cool Market wil jou gemak en kwaliteit bieden, zodat jij zonder veel moeite heerlijk eten op tafel kan zetten. Eten dat maandenlang goed blijft en daarom perfect ingepast kan worden in jouw/jullie unieke leven. We werken samen met hele goede en succesvolle restaurants en producenten die hun sporen verdiend hebben. Deze niche restaurants (uit heel Nederland) hebben we voor jou gebundeld en bereikbaar gemaakt! Gun jezelf het gemak en de kwaliteit van de diepvries maaltijden, gerechten en producten van The Cool Market. Eet altijd lekker!