Productinformatie
Thaise licht pittige gele curry met garnalen, pompoen en ui, oftewel ''Kaeng ka rie koeng' met Thaise jasmijnrijst. Een heerlijk gerecht met vers gekneusde kruiden, specerijen en kokosmelk.
Bereidingsinstructie
OVEN:
Wanneer het gerecht ontdooid is, verwarm dan de oven op 120 graden (hetelucht stand). Prik een paar kleine gaten in de folie en zet de verpakking 20 minuten in de oven. Haal dan de folie er af en roer het gerecht met een lepel om. Stop het gerecht daarna nog eens 5 minuten in de oven.
Het gerecht kan desgewenst ook bevroren direct in de oven. Zorg dan dat het gerecht minimaal 40 minuten in de oven staat. Haal dan de folie er af en roer het gerecht met een lepel om. Stop het gerecht daarna nog eens 5 minuten in de oven.
MAGNETRON:
Kan direct uit de vriezer in de magnetron. Verwarm allereerst de rijst 3,5 minuten op 600 watt met de folie op het gerecht (laat de folie intact). Zet daarna de curry 4 minuten op 600 watt in de magnetron. Haal de folie eraf en roer het gerecht rustig om met een lepel. Zet het geheel nog eens 2 minuten op 600 watt in de magnetron.
Tip: Voeg verse stukjes rode lombok toe als garnering.
Tip: De 2-persoons variant van de gele curry garnalen zonder rijst is hier te bestellen.
Tips voor een complete maaltijd
Gele curry wordt geleverd en geserveerd met Thaise jasmijnrijst en is daarmee een complete maaltijd. De maaltijd kan goed uitgebreid worden door ook andere gerechten van BaiYok erbij te serveren, of bijvoorbeeld met onderstaand bijgerecht:
- Wokgroente maken: beetje olie in de wok op hoog vuur, kort knoflook mee bakken (niet bruin laten worden), groenten met o.a. paksoi, babymais, peulen, paprika en taugé er bij , voor de smaak wat oestersaus en vissaus toevoegen, afblussen met scheutje hete bouillon of – water. Serveren op een platte schaal
In Thailand bestaat het concept van voor- hoofd- en nagerechten zoals in de westerse wereld niet, maar is het gebruikelijk om meerdere gerechten tegelijk op tafel te zetten en deze met elkaar te delen. Eet smakelijk!
Thais restaurant BaiYok
Thais restaurant BaiYok in Zwolle serveert al sinds januari 2004 heerlijke, authentieke Thaise gerechten, bereid door in Thailand geschoolde koks en geserveerd in een ongedwongen hartelijke sfeer. Arnon Tiengtrong werkt al bij BaiYok sinds de oprichting van het restaurant. Na wat wisselingen is daar in 2015 Sumrit Punjakaew bij gekomen. Zij hebben de receptuur in de afgelopen jaren in nauwe samenwerking met onze andere koks voorzien van een typische BaiYok signature: heel herkenbaar Thais door het gebruik van authentiek Thaise ingrediënten. Niet voor niets worden wekelijks vrijwel alle groenten en kruiden direct uit Thailand vers aangeleverd. Dichterbij Thailand kom je niet snel in Nederland! Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.BaiYok.nl
Gele curry met garnalen
De gele curry is een bekend Thais gerecht, bereid met een mengsel van gekneusde verse kruiden, specerijen en kokosmelk. Typerend voor het recept en de smaak is het gebruik van kurkuma (geelwortel), koriander wortel en diverse andere specerijen. Dit heeft een smaak tot gevolg, die neigt naar de Indiase keuken. De gele curry heeft een milde smaak, omdat er relatief weinig pepers worden gebruikt in de currypasta.
Ingrediënten
Rijst, huisgemaakte gele currysaus, garnalen, ui en pompoen.
Wekelijks worden vrijwel alle groenten en kruiden vers uit Thailand geleverd.
Allergenen
Niet geschikt voor mensen met een schaaldieren allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Voedingswaarde per 100 gram
Kilojoule (KJ) | 629,3 |
Kcal | 149,5 |
Vet | 5,7 |
Waarvan verzadigd vet | 4,6 |
Koolhydraten | 20,6 |
Waarvan suikers | 4,5 |
Eiwit | 3,7 |
Zout | 0,5 |
Diepvries maaltijden, gerechten en producten van hoge kwaliteit!
The Cool Market wil jou gemak en kwaliteit bieden, zodat jij zonder veel moeite heerlijk eten op tafel kan zetten. Eten dat maandenlang goed blijft en daarom perfect ingepast kan worden in jouw/jullie unieke leven. We werken samen met hele goede en succesvolle restaurants en producenten die hun sporen verdiend hebben. Deze niche restaurants (uit heel Nederland) hebben we voor jou gebundeld en bereikbaar gemaakt! Gun jezelf het gemak en de kwaliteit van de diepvries maaltijden, gerechten en producten van The Cool Market. Eet altijd lekker!