Productinformatie
Milde Thaise maaltijd met:
- Gele curry met scharrelkipfilet, pompoen en ui
- Roergebakken runderhaas met knoflook, oestersaus en groene asperges
- Thaise jasmijnrijst
Bereidingsinstructie
OVEN:
Wanneer het gerecht ontdooid is, verwarm de oven dan op 120 graden (hetelucht stand). Prik in elk vak van het gerecht een klein gat in de folie en zet de verpakking 20 minuten in de oven. Haal dan de folie eraf en roer het gerecht kort om met een lepel. Zet het gerecht nog eens 5 minuten in de oven.
Het gerecht kan ook bevroren in de oven worden gezet; zet dan minimaal 40 minuten in de oven op 120 graden (heteluchtstand).
MAGNETRON:
Wanneer het gerecht ontdooid is, prik dan in elk vak een klein gat in de folie. Verwarm het gerecht 3 minuten op 600 watt met de folie erop. Haal daarna het folie er af en roer het gerecht kort om met een lepel. Zet het gerecht daarna nog eens 2 minuten in de magnetron.
Bevroren kan het gerecht ook in de magnetron; dan geldt 5 minuten met folie op 600 watt en na het omroeren nog eens 4 minuten zonder folie.
Tips voor een complete maaltijd
Het combinatiegerecht wordt geleverd en geserveerd met Thaise jasmijnrijst en is daarmee een complete maaltijd voor 1 persoon. Ook kan de maaltijd uitgebreid worden naar meer personen door er andere gerechten van BaiYok bij te bestellen, of bijvoorbeeld met onderstaand bijgerecht
- Wokgroente maken: beetje olie in de wok op hoog vuur, kort knoflook meebakken (niet bruin laten worden), groenten (paksoi, babymais, wortel, peulen, paprika, en tauge) er bij, voor de smaak wat oestersaue en vissaus toevoegen, afblussen met een scheutje hete bouillon of - water. Serveren op een platte schaal.
In Thailand bestaat het concept van voor- hoofd- en nagerechten zoals in de westerse wereld niet, maar is het gebruikelijk om meerdere gerechten tegelijk op tafel te zetten en deze met elkaar te delen. Eet smakelijk!
Thais restaurant BaiYok
Thais restaurant BaiYok in Zwolle serveert al sinds januari 2004 heerlijke, authentieke Thaise gerechten, bereid door in Thailand geschoolde koks en geserveerd in een ongedwongen hartelijke sfeer. Arnon Tiengtrong werkt al bij BaiYok sinds de oprichting van het restaurant. Na wat wisselingen is daar in 2015 Sumrit Punjakaew bij gekomen. Zij hebben de receptuur in de afgelopen jaren in nauwe samenwerking met onze andere koks voorzien van een typische BaiYok signature: heel herkenbaar Thais door het gebruik van authentiek Thaise ingrediënten. Niet voor niets worden wekelijks vrijwel alle groenten en kruiden direct uit Thailand vers aangeleverd. Dichterbij Thailand kom je niet snel in Nederland! Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren op: www.BaiYok.nl
Thaise gele curry kip, bamboe en aubergine
De gele curry is een bekend Thais gerecht, bereid met een mengsel van gekneusde verse kruiden, specerijen en kokosmelk. Typerend voor het recept en de smaak is het gebruik van kurkuma (geelwortel), koriander wortel en diverse andere specerijen. Dit heeft een smaak tot gevolg, die neigt naar de Indiase keuken. De gele curry heeft een milde smaak, omdat er relatief weinig pepers worden gebruikt in de currypasta.
Thaise roergebakken runderhaas met groene asperges
Roergebakken runderhaas met knoflook en oestersaus is een bekend Thais gerecht, met name voor hen die niet pittig houden. In Thailand wordt er 'pak kganaa' (Thaise broccoli) aan toegevoegd. Bij BaiYok maken wij het gerecht wat luxer met groene asperges. Verder zijn er champignons en paprika aan toegevoegd.
Ingrediënten
Gele curry kip (180gr): Kipfilet, rijst, kokosmelk, ui, pompoen, huisgemaakte gele currypasta, vissaus, suiker.
De kipfilet komt van de Gildehoen scharrelkip uit Nederland.
Runderhaas groene asperges (120gr): Runderhaas, rijst, groene asperges, champignons, paprika, wortel, sojaolie, groentebouillon, oestersaus, sojasaus light, suiker, Chinese rijstwijn.
De diamanthaas komt van Ierse runderen.
Allergenen
Niet geschikt voor mensen met een soja, vis en/of schaaldieren allergie of intolerantie.
*Ondanks voorzorgsmaatregelen kan niet worden uitgesloten dat er kleine sporen van allergenen in het product terecht zijn gekomen.
Voedingswaarde per 100 gram
Kilojoule (KJ) | 559,0 |
Kcal | 132,4 |
Vet | 3,2 |
Waarvan verzadigd vet | 2,0 |
Koolhydraten | 18,3 |
Waarvan suikers | 1,9 |
Eiwit | 7,1 |
Zout | 0,4 |
Diepvries maaltijden, gerechten en producten van hoge kwaliteit!
The Cool Market wil jou gemak en kwaliteit bieden, zodat jij zonder veel moeite heerlijk eten op tafel kan zetten. Eten dat maandenlang goed blijft en daarom perfect ingepast kan worden in jouw/jullie unieke leven. We werken samen met hele goede en succesvolle restaurants en producenten die hun sporen verdiend hebben. Deze niche restaurants (uit heel Nederland) hebben we voor jou gebundeld en bereikbaar gemaakt! Gun jezelf het gemak en de kwaliteit van de diepvries maaltijden, gerechten en producten van The Cool Market. Eet altijd lekker!
The Cool Market, EET ALTIJD LEKKER